Stichting

Corry BruijstenInformatiepagina over de Stichting Corry Bruijst.

Zo’n 7 jaar geleden heeft Corry Bruijsten samen met 2 andere mensen de Stichting Corry Bruijst op gericht.
Omdat Corry toen al ruim 4 jaar borstkanker had, met ondertussen uitzaaiingen in de lever wist zij dat zij niet lang meer te leven had. Corry wilde graag nog iets betekenen voor anderen. Zo besloot zij een hardloopwedstrijd te organiseren om geld in te zamelen voor de afdeling waar zij behandeld werd in het CWZ om daar een huiselijke sfeer te kunnen creëren.
Voor deze stichting zetten wij ons nu als ‘EsteRun’ ook in. Zodat de mensen die op deze afdeling terecht komen niet op een standaard ziekenhuis afdeling terecht komen maar zich echt thuis kunnen voelen. Met, bijvoorbeeld, wekelijks een bos verse bloemen.

Corry Bruijst!
Maak tegen kanker een vuist!
Ren, loop of doneer
Voor een plek met een huiselijke sfeer

Op de polikliniek/dagbehandeling oncologie van het CWZ is op 21 september 2011 een geheel vernieuwde afdeling dagbehandeling chemotherapie (B09) officieel geopend.

De Stichting Corry Bruijst heeft met het loopevenement “Raamrun 2010”, dat op 6 juni 2010 plaatsvond, geld ingezameld om het CWZ in staat te stellen deze afdeling aan te kleden naar de wensen van de patiënten en medewerkers. Met een fraai keukenblok, 2 mooie stamtafels met comfortabele stoelen en een warm servies is een huiselijke sfeer gecreëerd voor chemopatiënten in de dagbehandelingsruimte. Precies zoals Corry dit voor ogen had…

De Stichting houdt het gedachtengoed van Corry in stand en blijft in overleg met het CWZ naar mogelijkheden zoeken om deze afdeling te ondersteunen in het creëren van een “thuisgevoel” voor lotgenoten van Corry tijdens hun verblijf op deze afdeling. Zo onderhoudt de Stichting momenteel een bloemenabonnement, waarbij er door een plaatselijke bloemist periodiek bloemstukken bezorgd worden.

Ook de opbrengst van de Raamrun 2013, 2014, 2015 en 2016  is ten goede gekomen aan de zorg en het welzijn van de patiënten die op deze afdeling moeten verblijven. Met de opbrengst is een abonnement afgesloten met bloemenzaak “Decora” in Nijmegen, waardoor 2-wekelijks 2 bossen bloemen op de afdeling geplaatst worden.

De Stichting staat in contact met de afdeling B09 van het CWZ en zal naar gelang de behoeftes en wensen van het personeel en de patiënten zo steeds proberen een bijdrage te leveren aan zaken waarbij zij zich naar omstandigheden prettig en ontspannen bij zouden kunnen voelen.