Goede doel

Corry Bruijsten
Corry Bruijsten

De EsteRun is ontstaan door enthousiaste lopers van Loopgroep Grave op initiatief van Corry Bruijsten. Met veel plezier heeft ze altijd hardgelopen, maar door haar ziekte ging dat niet meer. Op het moment van oprichting is ze namelijk al ruim vier jaar ziek. Ze heeft borstkanker en als daar uitzaaiingen in de lever bijkomen, weet ze dat ze niet lang meer te leven heeft. Daarom wil ze nog graag iets betekenen voor anderen en wel door een hardloopwedstrijd te organiseren om geld in te zamelen voor het doel. Over het goede doel twijfelt Corry geen moment: ze wil geld in zamelen voor de afdeling Oncologie in het CWZ waar ze op dat moment zelf wordt behandeld. De afdeling kon volgens haar wel een huiselijkere sfeer gebruiken, daar wilde ze met het evenement – dat wij nu voortzetten als de EsteRun – verandering in brengen. Hier zetten we ons graag voor in, zodat mensen die op deze afdeling terecht komen niet op een standaard ziekenhuisafdeling verblijven, maar zicht echt thuis kunnen voelen.

We zijn trots op wat Corry met haar doel heeft gerealiseerd. Dankzij haar actie is de afdeling dagbehandeling chemotherapie B09 volledig aangekleed naar de wensen van patiënten en medewerkers, bijvoorbeeld met een fraai keukenblok, twee mooie stamtafels met comfortabele stoelen, een warm servies en een klimaatkast. Precies zoals zij voor ogen had.

Maar ook in andere ziekenhuizen in de regio zijn er oncologieafdelingen die een huiselijkere sfeer kunnen krijgen. In 2023 zijn de ziekenhuizen in de regio aangeschreven waarin ze gevraagd werden welke concrete verbeteringen ten behoeve van de patiënten zij voor ogen hebben. Uit de inzendingen zijn de voorstellen van het Radboud UMC en Bernhoven verkozen tot het bestedingsdoel voor de 2023 editie. Op dit moment zijn wij in overleg met hen voor concrete bestedingsdoelen en zodra dat bekend is, wordt dat hier gepubliceerd.